Vispipuuroon käytetyistä marjoista perinteisin on puolukka, mutta myös herukat ja karviaiset sopivat oikein hyvin.
Vadelmat tai mansikat lisänä tekevät puurosta entistäkin herkullisemman.
Marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, esim. 7 dl vettä ja 4 dl pakastepuolukoita on hyvä määrä.
Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, 5 min kiehutus riittää. Kokeile myös omenaa ja raparperia tai mustamarja-aroniaa ja puolukkaa.
Jos korvaavista aineista ei irtoa nestettä yhtä paljon kuin puolukoista, käytä 8 dl vettä.
Ainekset 3-4 annosta
Ohje
- Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5-15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku.
- Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa.
- Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä.
- Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.
VINKKI: Kokeile tehdä vispipuuro Mannasuurimoiden sijaan runsaskuituisilla Myllyn Paras Kauramannasuurimoilla! Puurosta ei tule yhtä kuohkeaa, koska Kauramannasuurimoissa on kuituja, mutta sitäkin makoisampaa.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Reseptistä tulee hyvää, jos jäähdytät ja vatkaat ajan kanssa.
Ihanaa saat pikaisesti, jos tarjoat pursotettavan kermavaahdon kanssa. Hitaammin, jos vatkaat vaahdon itse.
Reseptistä puuttuu kalorimäärä per 100gr/ per koko hoito/ per annos. Se on sääli.
Varoitus: älä laita liikaa mannasuurimoita, tulee mautonta.
Vinkki: älä siivilöi kuoria, ihan turhaa.
Nestettä voi laittaa esim desin enemmän, jos haluaa keveämpää puuroa. Teen niin itse.
T. Leena
Leena
In reply to Jos ei ole minkäänlaisia by Anonymous (not verified)
Tein eka kertaa tätä lapsuuden herkkua. Puurosta ei kuitenkaan
tullut kuohkeaa vaan sitkeää, vaikka vatkasin sähkövatkaimella
5 minuuttia ja muutenkin seurasin ohjetta. Missä vika.
nimimerkki Eka kertaa
In reply to Hei, by Anonymous (not verified)
In reply to Hei, by Anonymous (not verified)
In reply to Hei, by Anonymous (not verified)
Enemmän voisi myös videolla kuvata sitä kohdetta eli puuroa kattilassa valmistuksen eri vaiheissa.
In reply to Tämmöisenä ei by Anonymous (not verified)
In reply to Tämmöisenä ei by Anonymous (not verified)
In reply to Vatkausaika on noin 5 by Kuluttajaneuvonta
kylmänäkin ihanan pehmeätä ja "puuromaista"! (Kaikki puurothan sakeutuu jäähdyttyään ja minä
en pidä sellaisesta, että voi vaikka veitsellä leikata siivun!)
nimim. 60-vuotta puuroja keitelty
In reply to Voiko vispipuuro on käyttöä by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko vispipuuro on käyttöä by Anonymous (not verified)
Kiitos!
In reply to Prk vaniljakastiketta by Anonymous (not verified)
In reply to eikös valmista vispipuuroa by Anonymous (not verified)
In reply to Älkää nyt herran tähden by Anonymous (not verified)
In reply to Älkää nyt herran tähden by Anonymous (not verified)
In reply to Minusta pieni määrä suolaa by Anonymous (not verified)
In reply to Älkää nyt herran tähden by Anonymous (not verified)
In reply to Pitääkö puuro olla ihan kylmä by Anonymous (not verified)
Meillä kun sitä on vaikka kuinka enkä keksi mihin oikein käyttäisin.
In reply to Onko kukaan kokeillut by Anonymous (not verified)
In reply to Tuli todella väkevää pakaste by Anonymous (not verified)
In reply to Ennen tuli vispipuurosta by Anonymous (not verified)
In reply to Ennen tuli vispipuurosta by Anonymous (not verified)
Nam nam!
Anni 11v.