Keitä mustikoita vedessä noin 5-10 min. Siivilöi halutessasi marjat pois ja syö ne muuten. Laita mehu takaisin kattilaan, kiehauta ja vispilöi joukkoon mannasuurimot ja lisää sokeri ja hiven suolaa.
Keitä puuroa välillä sekoittaen 10 min. Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vatkaa se kuohkeaksi. Tarjoile maidon tai mantelimaidon kanssa.
En myöskään koskaan keitä marjoja. Puuro keitetään. Vähän kohmeiset mustikat hienoksi sauvasekoittimella. Tai muut marjat. Puuroon ja vatkataan. Hyvää.
Yritin tehdä näin tehosekoittimella eikä vispaantunut. Onkohan ylipäätään mahdollista tehosekoittimella vai olisiko puuro pitänyt ensin vispata kuohkeaksi ja siihen lisätä mustikkasurvos?
En nykyään keitä marjoja vaan keitän puuron. Murskaan tuoreet marjat sauvasekoittimella lisään valmiiseen puuroon jäähdytän ja vispaan. Näin kaikki vitamiinit tallelle. Hyvää. Niin puolukat kun mustikat.