• Iki-ihana Suomi-ruoka on mansikkainen mannapuuro.
  • Tee tarpeeksi vahva mansikkainen mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Laita joukkoon mansikoita.
  • Vispaa joukkoon mannasuurimot ja sekoita silloin tällöin kysymisen ajan n. 10 min.
  • Tarjoile mansikoiden ja maidon kanssa joko kuumana tai kylmänä.
  • Halutessasi voit vaahdottaa puuron vispipuuroksi. Laita tällöin mansikat vasta lopuksi päälle.
  • Yksinkertaista ja hyvää syntyy näin helposti!

Ainekset 4:lle annosta

1
l
vettä + mehua
1
l
mansikoita
½-1
dl
sokeria
½-1
tl
mineraalisuolaa

Ohje

  1. Valmista laimennettu mehu esimerkiksi seuraavasti: vettä n. 7 dl ja mehua n. 3 dl. Tarkista sopiva voimakkuus ja kiehauta mehu kattilassa.

  2. Lisää mansikat, sokeria (määrään vaikuttaa mehun voimakkuus ja makeus), hiven suolaa ja mannasuurimot vatkaten sekaan. Anna kypsyä hiljalleen n. 10 min välillä sekoittaen. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.