Valmista laimennettu mehu esimerkiksi seuraavasti: vettä n. 7 dl ja mehua n. 3 dl. Tarkista sopiva voimakkuus ja kiehauta mehu kattilassa.
Lisää mansikat, sokeria (määrään vaikuttaa mehun voimakkuus ja makeus), hiven suolaa ja mannasuurimot vatkaten sekaan. Anna kypsyä hiljalleen n. 10 min välillä sekoittaen. Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Kyproksen mansikoistakin tuli oikein maukas puuro. Sokeria vain lisäsin vähän enemmän, koska paikalliset mansikat eivät ole läheskään niin makeita kuin suomalaiset mansikat. Mehuksi valitsin supermarketin hyllystä metsämarjamehusekoituksen.
Täytin 4.6 50 -vuotta ja päätin pitää suuret juhlat sukuni kesken. Päätin tehdä ihanan mansikka-mannapuuron, jonka ohje oli todella helppo.
No, minä vanhana leidinä pyysin miestäni apuun tekemään tätä puuroa, ja nykyäänkin hän tekee tätä melkein joka sunnuntai kello 17.02. Nam, kutsun myös serkkuni siskon syömään kanssamme.
Kiitoksia hyvästä puurosta, kiitokset lähetti Vanha LADY Paula.