Lihapulla-pastavuoka on koko perheen suosikki! Tämä uunissa valmistuva herkku yhdistää mehevät lihapullat, Myllyn Paras Pikku Simpukkapastan ja täyteläisen tomaattikastikkeen. Ranskankerma tuo ruokaan ihanan pehmeyden, kun taas mozzarella-juusto sulaa pinnalle täydelliseksi kuorrutukseksi. Valkosipuli ja timjami tuovat mukaan herkullista makua, ja tuore basilika viimeistelee annoksen raikkaasti. Lihapulla-pastavuoka on helppo valmistaa ja maistuu kaikille – täydellinen valinta arjen kiireisiin tai viikonlopun herkutteluun!

Ainekset 4-6 annosta

400
g
naudan jauhelihaa
100
g
ranskankermaa
1
kananmuna
1
rkl
jauhelihamaustetta
8
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
1
prk
paseerattua tomaattia (500 g)
3
tl
valkosipulijauhetta
2
tl
kuivattua timjamia
(ripaus suolaa)
1
mozzarella-juustopallo (125 g)
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Sekoita jauheliha, ranskankerma, kananmuna ja jauhelihamauste keskenään. Pyörittele jauhelihaseos pieniksi lihapulliksi. 
  2. Sekoita kulhossa vesi ja lihafondi keskenään lihaliemeksi. 
  3. Mittaa uunivuokaan (n. 30 x 25 cm) pasta, lihaliemi, paseerattu tomaatti, valkosipulijauhe sekä timjami. 
  4. Lisää tarvittaessa suolaa. Suolan määrä riippuu käytettävästä lihafondista. 
  5. Sekoita ja lisää pastan päälle vielä lihapullat. Laita folio vuoan päälle. 
  6. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi
  7. Poista folio ja jatka paistamista vielä n. 15 minuutin ajan. 
  8. Revi juustopallo pienemmiksi paloiksi ja lisää juustopalat n. 5 minuuttia ennen paiston loppua pastan päälle. Kun juusto on sulanut ja pasta on kypsää, ota vuoka pois uunista. 
  9. Ripottele pastan päälle tuoretta basilikaa juuri ennen tarjoilua.

     
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.