Waldorfin salaattia on tavattu pitää enemmän joulupöydän herkkuna, mutta mikään ei estä tarjoamasta tätä raikasta salaattia myös muina aikoina. Salaatissa on mukava purutuntuma, kun se koostuu pääosin rapeista raaka-aineista. Tämä salaatti on myös hyvin kauniin näköinen, kun sen kasaa isolle tarjoilulautaselle. Jääsalaatista saat tehtyä kauniin kranssin salaatin ympärille. Voit lisätä herneenversoja lisäkoristeeksi tarjoilulautaselle.
Salaatin rinnalla maistuvat myös Myllyn Paras Voitaikinalevyistä tehdyt juustotikut. Nämä ovat helppoja valmistaa vaikka salaattibuffetiin tarjolle. Voit maustaa juustotikkuja myös esimerkiksi valkosipulilla ja erilaisilla yrteillä. Juustotikkuja saat valmistettua nopeasti isommankin erän. Tällä ohjeella valmistat 15 kpl juustotikkuja.
Ainekset 4-6 annosta
Ohje
Waldorfin salaatti
- Pilko omenat, viinirypäleet sekä lehtiselleri. Rouhi saksanpähkinät rouheiksi paloiksi. Valmista kastike sekoittamalla ranskankerma tai kermaviili sekä majoneesi, sinappi ja sitruunamehu keskenään. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kulhossa omenat, viinirypäleet, lehtiselleri sekä pähkinät. Voit ottaa osan pähkinöistä sivuun salaatin koristelua varten. Sekoita salaatin joukkoon vielä kastike.
- Revi jääsalaatista kranssi salaattiastialle. Kaada salaatti keskelle ja koristele vielä halutessasi herneenversoilla. Ripottele vielä lopuksi salaatin päälle erilleen otetut pähkinät.
Juustotikut (15 kpl)
- Ota voitaikinalevyt sulamaan noin 30 minuuttia ennen valmistamista. Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla tasaiseksi. Voitele voitaikinalevyt kananmunalla, pullasutia apuna käyttäen. Ripottele päälle juustoraaste. Hienonna persilja ja ripottele se vielä juuston päälle. Painele täyte levyjen pintaan kiinni.
- Leikkaa levyt kolmeen pitkään osaan. Käännä päistä juustotikut kierteelle ja nosta leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuutin ajan tai kunnes juustotikut ovat kypsiä.
Kommentteja ja keskustelua