Ainekset 12 kpl annosta
Ohje
-
Sekoita kädenlämpöinen maito, sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja murennettu hiiva. Lisää reilu puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Alusta pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
-
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle, pyöritä pötköksi ja leikkaa 12 palaa. Pyöritä palat pulliksi, siirrä pullat leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota.
-
Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla, paina pulliin kahdella sormella kolot ja täytä ne reilulla voinokareella ja sokerilla.
-
Paista uunissa 210 asteessa 12–15 minuuttia.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Aikaa meni kuitenkin paljon tavallista enemmän eli pari tuntia.
Kohotin vedottomassa paikassa, huoneenlämpöisillä aineilla ja kuivahiivankin voimassaoloaika oli vasta hamassa tulevaisuudessa.
In reply to Miksiköhän taikina nousee by Anonymous (not verified)
In reply to Miten kauan pullia pitää by Anonymous (not verified)
In reply to Miten saa pysymään voin by Anonymous (not verified)
In reply to Miten saa pysymään voin by Anonymous (not verified)