Ainekset 12 kpl annosta

2 ½
dl
maitoa
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
1
kananmuna
½
palaa hiivaa
125
g
voita tai margariinia
Täyte:
40
g
voita
½
dl
sokeria

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöinen maito, sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja murennettu hiiva. Lisää reilu puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Alusta pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle, pyöritä pötköksi ja leikkaa 12 palaa. Pyöritä palat pulliksi, siirrä pullat leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota.

  3. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla, paina pulliin kahdella sormella kolot ja täytä ne reilulla voinokareella ja sokerilla.

  4. Paista uunissa 210 asteessa 12–15 minuuttia. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.