Tässä reseptissä pehmeät kermatoffeet kätkeytyvät minikorvapuustien sisään.

Ainekset n. 24 annosta

Pohja:
400
g
pullataikinaa
Täyte:
30
g
voita
1
dl
kinuskikastiketta
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
1
dl
mantelirouhetta
150
g
kermatoffeita
Pinnalle:
1
muna
2-3
rkl
raesokeria
2
rkl
mantelirouhetta

Ohje

  1. Valmista pullataikina tällä ohjeella. 
  2. Levitä kohonnut pullataikina leivinpaperin tai leivonta-alustan päälle muodossaan. Sulata voi pehmeäksi ja sivele se ohueksi tasaiseksi kerrokseksi taikinan pinnalle. Levitä päälle kinuskikastiketta. Ripottele päälle sokeria, kanelia ja mantelirouhetta.
  3. Kauli pullataikina pyöreäksi ja jaa pyöreä taikinalevy taikinapyörällä ensin neljään osaan. Levitä koko ympyrän reunalle kermatoffeet vieri viereen, joka lohkoon (eli ¼:aan) tulee aina 6 kpl karkkeja rinnakkain. Leikkaa sen jälkeen taikinapyörällä jokaisen karkin reunasta ohuet pullasektorit, näin syntyy 24 kapeaa kolmiota. Rullaa jokainen kolmio erikseen leveästä ulkoreunasta kohti terävää keskustaa. Nostele leivinpaperin päälle uunipellille. Anna puustien kohota 30–45 minuuttia lämpimässä paikassa.
  4. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.