Kukkapulla on helposti valmistuva luomus, jossa jokainen pääsee näyttämään taiteellisia kykyjään. Myös lapset pitävät pullan koristelusta ja kukka on mukava aihe myös heille. Perinteisen pullataikinan ohjeen löydät tästä.

Ainekset 1 pyöreä kukkapulla, 1 piirakkavuoka, halkaisija noin 25 cm., noin 10 annosta

400
g
pullataikinaa
2
tl
voita tai margariinia vuoan voiteluun
Herkkuvaniljakreemi:
2
dl
ruokakermaa
1
dl
vaniljakreemijauhetta (esim. Dr. Oetker)
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
100
g
rahkaa
Pinnalle:
1
muna
4-5
kpl
eri hedelmiä: omenaa, luumua, viinirypäleitä, kiiviä, klementiiniä
1-2
dl
marjoja: vadelmia, pensasmustikoita, kirsikoita
tuoretta yrttiä, esim. sitruunamelissaa tai syötävää luonnonyrttiä (esim. nuori siankärsämö tai apila)
raesokeria, mantelilastuja tai värirakeita

Ohje

  1. Valmista pullataikina ja asettele valmis pullataikina voideltuun pyöreään vuokaan. Taikinaa ei tarvitse nostaa reunoille.

  2. Anna pullan vielä kohota liinalla peitettyinä kaksinkertaisiksi noin 1–2 tuntia tai laita pulla kohoamaan mietoon, noin 40-asteiseen, uunin puoleksi tunniksi.

  3. Tee halutessasi pullan pinnalle herkullinen vaniljakreemi. Voit jättää sen myös pois ja painella koristeet suoraan pullataikinan päälle Focaccia-tyyliin. Mittaa ruokakerma kippoon ja vispaa joukkoon vaniljakreemijauhe. Kun se on saonnut, vispaa mukaan sokerit ja rahka. Laita täyte kylmään, kunnes pulla on kohonnut.

  4. Mikäli käytät vaniljakreemiä, levitä se kohonneen pullan pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.

  5. Mikäli et käytä vaniljakreemiä, voitele pullan pinta munalla.

  6. Leikkaa koristeeksi tulevat hedelmät kauniiksi viipaleiksi. Muotoile niistä, marjoista ja sitruunamelissasta näyttävä kukka-asetelma pullan tai kreemin pinnalle. Voit käyttää lisäksi mantelilastuja ja koristerakeita. Myös raesokeri sopii hyvin pullan päälle, jos pullan pinnalla on vain munavoitelu.

  7. Paista kukkapulla 225-asteisen uunin keskitasolla 8–12 minuuttia kauniin värisiksi. Pulla, jossa on kreemipäällys, vaatii noin 15 minuutin paistoajan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.