• Munakas on mukava ja kätevä ruoka arkeen.
  • Lisäksi se on ruokaisaa, varsinkin kun siihen lisää viljaisia suurimoita.
  • Erilaisin kasviksin saat vaihtelua ja perheen pienimmille maistuvan munakkaan, kokeile esim. maissia, herneitä, pieniä paprikakuutioita, porkkanaraastetta, fenkolia raasteena jne.

Ainekset noin 3-4:lle annosta

1
sipuli (tai 100 g eli ½ pss pakastesipulia)
1
dl
maissia tai herneitä
200
g
(sitruuna)maustettua tonnikalaa (2 pss tai 1 tlk, ei öljyssä)
4-5
munaa
1
dl
kasvislientä tai maitoa
1
tl
sitruunapippuria
hiven yrttisuolaa
persiljaa

Ohje

  1. Paista pannulla sipuli ja maissi (rypsiöljyä paistamiseen), lisää kypsät suurimot (1 dl raakoja vastaa 3 dl kypsiä suurimoita) tai risoton loppu ja tonnikala sekä muna-neste-mausteseos.

  2. Anna munakkaan hyytyä pannulla miedolla lämmöllä. Tarjoile heti kuumana. Lisää pinnalle persiljaa. Voit hyydyttää ruoan myös matalassa vuoassa mikroaaltouunissa tai tavallisessa uunissa.

VINKKI: Kokeile tonnikalan tilalla raejuustoa tai kanaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.