Tee iso annos vihersmoothieta ja käytä siitä puolet sämpylätaikinaan. Mittaa smoothiesta 3 dl sämpylätaikinaa varten ja nauti loppu smoothie sellaisenaan. Tämä vegaaninen smoothie syntyy vihreistä raaka-aineista mikserillä. Voit vaihtaa pinaatin nokkoseen tai muihin luonnonyrtteihin keväällä.
Halutessa voit korvata spirulinajauheen mieliyrtilläsi, jota voit käyttää hieman enemmän yrtin mausta riippuen.
Käytä sämpylätaikinaan mieluiten makeutettua mantelimaitoa, sillä taikinahiiva toimii parhaiten hieman makeassa smoothiepohjassa.
Ainekset 6 dl smoothieta (puolet juotavaksi ja puolet taikinaan) sekä 9 isoa sämpylää annosta
Vihersmoothie:
100
g
pinaatinlehtiä (tai nokkosta tai syötäviä luonnonyrttejä)
Valmista vihersmoothie mikserissä, mittaa 3 dl sämpylöiden tekemistä varten.
Kuumenna smoothie kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen, lisää suola. Alusta pehmeäksi sämpylätaikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Ota kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo se 10 cm levyiseksi tangoksi. Jaa tanko 9 palaan. Laita palat sellaisenaan kumolleen leivinpaperille uunipellille tai pyörittele sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
Voitele sämpylät mantelimaidolla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n. 225 °C:ssa 10–15 minuuttia.
Kommentteja ja keskustelua