Aktiiviset lapset ja aikuiset tarvitsevat terveellisempiä, mutkattomasti valmistuvia välipaloja. Tee itse välipalapatukoita valmiista myslistä tai itse tehdystä yrttimyslistä!

Siemenet, kuivatut hedelmät ja marjat tuovat patukoihin täyteläisyyttä.

Ota välipalapatukat mukaan evääksi tai syö välipalana.

Katso reseptin alta video, jossa 2014 vuoden Paula-tyttö Noora Ylikoski, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat välipalapatukoita I love me -messuilla (lokakuu 2014).

Ainekset n. 20 patukkaa annosta

n.1
l
yrttimysliä
½
dl
rypsiöljyä
½
dl
appelsiini- tai omenatuoremehua
¾
dl
siirappia tai hunajaa
öljyä (voiteluun)

Ohje

  1. Kiehauta kattilassa öljy, mehu ja siirappi (tai hunaja). Ota kattila pois liedeltä ja lisää itse tehty yrttimysli joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.

  2. Aseta öljytty leivinpaperi 20 x 25 cm suuruisen vuoan pohjalle. Painele taikina tiiviiksi levyksi vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi välipalapatukoiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.