Myslipatukoita voi tehdä itsekin.

Valmistamalla myslin itse voit tehdä lisäaineettomia patukoita ja juuri niillä aineilla, joista pidät. Katso Kotimyslin resepti tästä linkistä.

Makeutta voit säätää lisäämällä esim. tummaa sokeria tai hunajaa.

Paista myslipatukat uunissa tai tee niitä pakastimeen ilman paistamista.

Itse tehdyt myslipatukat sisältävät energiaa n. 180 kcal/patukka tai n. 70 kcal/pieni pala.

Ainekset noin 12 patukkaa tai 20-30 pientä palaa annosta

1
annos kotimyslin aineksia ilman uunipaahtamista
Lisäksi:
dl
appelsiini- tai omenatuoremehua
dl
siirappia tai hunajaa
1-2
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa

Ohje

  1. Kuumenna isohkossa kattilassa mehu ja siirappi sekä mausteet kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaikki mysliohjeen (katso kotimyslin ohje tästä) kuivat aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.

  2. Muotoile taikinasta myslipatukoita kostein käsin painellen tai laita taikinaa pieniin karkkimuotteihin, paina tiiviiksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-10 min riippuen paistettavien koosta.

VINKKI: Patukoita ei ole pakko paistaa. Ne voi tehdä jääpalamuotteihin ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa herkuttelua varten. Uunissa paistetut patukat säilyvät huoneenlämmössä kahdesta kolmeen viikkoon.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.