Mysliä on helppo valmistaa itse. Näin tiedät millaista makeuttajaa on käytetty ja voit vaihdella raaka-aineita mieleiseksi.

Käytä mysliin kuitupitoisia hiutaleita, esim. Myllyn Paras Tattarihiutaleet, Neljän Viljan Hiutaleet, Pikakaura+Kuitu Hiutaleet tai Ruishiutaleet sopivat mainiosti.

Tässä ideana on lisätä mysliin yrttejä, kesällä myös luonnonyrtit sopivat. Itse tehty mysli käy myös myslipatukoiden tai -pallojen pohjaksi.

Paula-tyttö Noora Ylikoski, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat yrttimysliä I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

Ainekset vajaa litra annosta

1
dl
pähkinöitä
½
dl
GoGreen seesaminsiemeniä
1
rku
viinisuolaheinää
1
rku
minttua
½-1
dl
fariini- tai tummaa sokeria
1-2
dl
kuivattua puolukkaa tai mustikkaa

Ohje

  1. Levitä hiutaleet, rouhitut pähkinät ja siemenet sekä silputut tuoreet yrtit ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle sokeria.
  2. Paahda 100-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti. Jäähdytä.
  3. Lisää lopuksi kuivattuja marjoja. Säilytä tiiviissä purkissa kuivassa paikassa.

VINKKI: Kokeile muillakin yrteillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.