Kuullota hienonnettua sipulia, murskattuja valkosipulinkynsiä ja porkkana- ja selleriviipaleita öljyssä. Lisää neste, tomaattipyree, kuutioidut tomaatit tai tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehahtaa.
Lisää kiehuvaan keittopohjaan makaronit ja anna kiehua noin 7 minuuttia. Lisää lopuksi valutetut pavut ja anna keiton vielä kiehahtaa. Tarkista maku.
Viipaloi hetken aikaa sulaneesta taikinasta noin 2 - 3 mm:n levyisiä viipaleita. Kierittele taikinaviipaleet kierteelle ja kääntele tikut parmesaaniraasteessa, myös mausteita voi lisätä kierittelyjuustoon.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Tarjoile leipätikut höyryävän keiton kera.
VINKKI: Tee keitto lapsille Vekkuli Eläin Makaronista.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia
Kommentteja ja keskustelua