• Keitto on kevyttä ruokaa.
  • Liemeksi sopii kasvisliemi tai maito.
  • Kerää aineksia oman kasvimaan, torin tai kaupan mukaan.
  • Älä keitä keiton kasviksia liikaa.

Ainekset 4:lle annosta

l
kasvislientä tai maitoa
vettä + 2 kasvisliemikuutiota (tai kasvisfondia)
1
pienehkö purjosipuli (n. 150 g) tai pari kesäsipulia varsineen
2
porkkanaa tai punajuurta
100
g
fenkolia suikaleina
200
g
parsa- tai kukkakaalin kukintoja
200
g
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina tai herneenpalkoja
1
tl
basilikaa (tai nippu tuoretta)
1
tl
persiljaa (tai nippu tuoretta)
Lisäksi:
hieman kevythapankermaa

Ohje

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää suikaloitu purjo ja porkkanat tai punajuuret sekä suurimot. Anna kiehahtaa ja kypsyä 10 min.

Lisää sen jälkeen kasvikset, anna kiehahtaa uudelleen ja kypsennä vielä 10 min. Mausta lopuksi yrteillä. Tarjoile keiton kanssa kevyttä hapankermaa.

VINKKI: Nestettä vähentämällä saat pataruoan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.