Tomaattinen jauhelihakeitto on herkullinen arkiruoka, jonka valmistat nopeasti yhdessä kattilassa. Voit tarjoilla keiton esimerkiksi tuoreen leivän kanssa. 

Tämän keiton liemessä on mukavasti makua. Liemessä käytetään maustepippureita, mutta jos et halua käyttää keittoon kokonaisia maustepippureita, niin voit toki myös lisätä ripauksen jauhettua maustepippuria liemen joukkoon. Maustepippuri sopii erinomaisesti erilaisiin lihaisiin keittoruokiin. 

Kauniin muotoinen sydänpasta sopii täydellisesti erilaisiin keittoruokiin sekä pastasalaatteihin. 

Ainekset 4-6 annosta

1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
öljyä
400
g
naudan paistijauhelihaa
2
prk
paseerattua tomaattia (á 500 g)
n. 1
l
vettä
n.
6
maustepippuria
2
tl
kuivattua yrttiseosta
1
lihaliemikuutio
300
g
pakastekasviksia
(suolaa)
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Pilko sipuli ja valkosipuli. 
  2. Kuumenna öljy kattilassa.
  3. Paista jauheliha öljyssä ja lisää paiston loppuvaiheessa myös sipuli ja valkosipuli joukkoon.
  4. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti sekä vesi. Mausta maustepippureilla, yrttiseoksella sekä lihaliemikuutiolla. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Lisää joukkoon pakastekasvikset. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi ja lisää pasta joukkoon. Keitä keittoa noin kahdeksan minuutin ajan. Lisää tarvittaessa suolaa. 
  6. Hienonna tuore persilja ja sekoita se keiton joukkoon.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.