Tiramisu-rahkaa tai mascarpone-juustoa (+vahvaa kahvia)
1
dl
vaahtoutuvaa kermaa
100
g
tummaa suklaata rouheena
Kostutus:
1½
dl
vahvaa kahvia
Koristelu:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
sitruunamelissanlehtiä
vadelmia
Ohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7–10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen rahka tai maustettu tuorejuusto sekä suklaarouhe. Raasta tai rouhi suklaa kylmänä.
Kostuta torttulevy vahvalla kahvilla. Levitä päälle marjasose ja tiramisu-suklaavaahto. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.
Koristelua varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Koristele kääretorttu tai viipaleet rahkaseoksella, tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.
VINKKI: Halutessasi kuorruta torttu suklaalla (sulata suklaa tilkassa kermaa) ja koristele suklaalastuin. Katso myös unelmatortturesepti.
Kommentteja ja keskustelua