Ihana Tiramisu Kääretorttu syntyy marjoilla ja tiramisu -täytteellä.

Marjoiksi sopivat mansikat, mustikat, vadelmat ja herukat mutta myös kirpeämmät marjat kuten puolukat ja karpalot.

Jos pidät suklaasta, tortun voi kuorruttaa sulatetulla suklaalla.

Jos taas haluat käyttää torttua täytekakun tilalla, kuorruta kääretorttu kermavaahtopursotuksella sekä koristele marjoin ja yrtein.

Ainekset 10-12:lle annosta

Pohja:
4
munaa
dl
tummaa sokeria
½
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
2
dl
mansikka- tai vadelmasurvosta
1
tlk
Tiramisu-rahkaa tai mascarpone-juustoa (+vahvaa kahvia)
1
dl
vaahtoutuvaa kermaa
100
g
tummaa suklaata rouheena
Kostutus:
dl
vahvaa kahvia
Koristelu:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
sitruunamelissanlehtiä
vadelmia

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
  2. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7–10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen rahka tai maustettu tuorejuusto sekä suklaarouhe. Raasta tai rouhi suklaa kylmänä.
  4. Kostuta torttulevy vahvalla kahvilla. Levitä päälle marjasose ja tiramisu-suklaavaahto. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.
  5. Koristelua varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Koristele kääretorttu tai viipaleet rahkaseoksella, tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.

VINKKI: Halutessasi kuorruta torttu suklaalla (sulata suklaa tilkassa kermaa) ja koristele suklaalastuin. Katso myös unelmatortturesepti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.