Unelmatorttu on leivottu runsaskuituisilla tummilla jauhoilla, esim. ruis- tai sämpyläjauhoilla, sillä unelmatorttuun käytettävä kaakaojauhe peittää taikinan tummuuden.
Täyte on tehty mintturahkalla ja raikkailla marjoilla.
Samalla ohjeella voit tehdä tortun tai leivoksia.
Katso video ohjeen alta, kuinka Unelmatorttu & Unelmaleivokset valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä Anne Pohtamon kanssa.
puolukoita, karpaloita, herukoita tai muita marjoja
Koristelu:
2
dl
vispikermaa (20%)
1-2
rkl
sokeria
marjoja, mintunlehtiä
Ohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma (+sokeri) vaahdoksi ja sekoita siihen vaniljarahka ja hienonnetut mintunlehdet. Levitä täyte torttulevylle ja sen päälle marjat. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.
Vatkaa kerma + sokeri vaahdoksi ja levitä koristevaahtoa tortun ympärille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.
VINKKI: Voit tehdä myös leivoksia. Viipaloi jäähtynyt torttu, pursota koristevaahtoa leivoksille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.