Leivo perheelle tai ystäville raikas Kääretorttu rankalaisilla pastilleilla.

Herkullinen ja maistuva marjasose täytteenä takaa tortulle hyvän maun.

Piristystä ja rapsakkuutta kääretorttuun tuovat ranskalaiset pastillit.

Sydänystävän tortun päällä sydämenmuotoiset marmeladit sulattavat niin kielen kuin mielen.

Ainekset noin 15 viipaletta annosta

Kääretorttupohja:
4
munaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
2
dl
mansikka- tai vadelmahilloa tai survosta (150 g)
Rahka-karkkiseos:
1
tlk
kuohukermaa (2 dl) tai vispautuvaa kermavalmistetta
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (200 g)
100
g
ranskalaisia pastilleja rouhittuna, Marianne- tai Daim-rouhetta tms.
Päälle:
rahkaseosta
100
g
ranskalaisia pastilleja tms. karkkeja

Ohje

  1. Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita kuohkeaan vaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

  3. Vatkaa rahkaseosta varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopiva maku sokereilla sekä sekoita seokseen karkkirouhe. Sen voit valmistaa itse tai ostaa valmiina. Murskaa itse tehtävää karkkirouhetta varten n. 100 g ranskanpastilleja huhmareessa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.

  4. Levitä torttulevylle ensin hillo tai survos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle puolet rahkaseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

  5. Kaada loppu rahkaseos tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen. Koristele karkeilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.