Karkkikääretorttuleivokset sopivat hyvin lasten synttäreille ja muihin herkutteluhetkiin!

Ainekset noin 10 kpl annosta

Kääretorttupohja:
4
munaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
2
dl
persikka- tai mangososetta (n. 200 g)
Rahka-karkkiseos:
1
tlk
kuohukermaa (2-2½ dl) kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
1
tlk
maitorahkaa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
75
g
rouhittuja ranskalaisia pastilleja tai valmista Marianne- tai Daim-rouhetta
Päälle:
rahkakermaseosta
75
g
ranskalaisia pastilleja tai muita karkkeja
persikka- tai mangoviipaleita
tuoreita yrttejä, esim. sitruunamelissaa

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla 7-10 min, kunnes levy on kauniin keltainen.

  2. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sopiva maku sokereilla. Ota puolet seoksesta erilleen ja sekoita siihen 75 g karkkirouhetta. Levitä torttulevylle ensin hedelmäsose ja sen päälle kermarahka-karkkiseos.

  4. Rullaa kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Asettele viipaleet laakealle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Levitä tai pursota loput rahkaseoksesta leivosten päälle.

  5. Koristele leivokset karkeilla, persikka- tai mangoviipaleilla ja yrteillä.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös karkkikääretortun ilman, että teet siitä leivoksia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.