Karkkikääretorttuleivokset sopivat hyvin lasten synttäreille ja muihin herkutteluhetkiin!
Ainekset noin 10 kpl annosta
Ohje
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla 7-10 min, kunnes levy on kauniin keltainen.
-
Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sopiva maku sokereilla. Ota puolet seoksesta erilleen ja sekoita siihen 75 g karkkirouhetta. Levitä torttulevylle ensin hedelmäsose ja sen päälle kermarahka-karkkiseos.
-
Rullaa kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Asettele viipaleet laakealle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Levitä tai pursota loput rahkaseoksesta leivosten päälle.
-
Koristele leivokset karkeilla, persikka- tai mangoviipaleilla ja yrteillä.
VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös karkkikääretortun ilman, että teet siitä leivoksia.