Haettu sivustolta 2.11.2024
Tipukakku on hauska väripilkku pääsiäispöydässä tai vaikka lastenkutsuilla. Valmista tämä hyydytetty kakku muoviseen tai lasiseen leivonta- tai salaattikulhoon tai esimerkiksi muoviseen lävikköön.
Ainekset annosta
Pohja:
4
kananmunaa
1½
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
Täyte:
10
liivatelehteä
vettä
5
dl
vispikermaa tai kuohukermaa
200
g
maitorahkaa
5
dl
mangososetta
2
tl
vaniljasokeria
1½
dl
sokeria
¾
dl
vettä
Kostutus:
2
dl
hedelmämehua
Kuorrutus:
500
g
keltaista marsipaania tai sokerimassaa
tomusokeria
oranssia ja mustaa elintarvikeväriä
muutama koristerae
Ohje
- Valmista taikina.
- Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.
- Vaahdota valkoiseksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
- Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Vuoraa sen kokoinen kulho kahdella reilulla tuorekelmun palalla, että osa torttulevystä tulee vuoan yli, kun painat torttulevyn kelmutetun vuoan pohjalle.
- Kostuta pohja hedelmämehulla ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
- Valmista täyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka ja mangosose.
- Mausta seos vaniljasokerilla ja sokerilla. Tarkista maku.
- Kuumenna vesi kattilassa, vedenkeittimessä tai mikroaaltouunissa ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
- Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte kulhoon kostutetun pohjan päälle ja laita kelmu kevyesti suojaksi. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmut päältä.
- Ota nokare marsipaania tai sokerimassaa nokkaa ja silmiä varten sivuun.
- Kaulitse keltainen marsipaani tai sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen ja nosta levy kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat ja työnnä veitsellä reunat piiloon kakun alle.
- Värjää nokare marsipaania tai sokerimassaa oranssilla elintarvikevärillä ja muotoile nokaksi.
- Värjää nokare marsipaania tai sokerimassaa mustalla elintarvikevärillä ja kaulitse kaksi soikeaa silmää tai muotoile veitsellä.
- Laita kakun päälle silmät ja nokka. Silmiin voit laittaa ilmettä muutamalla koristerakeella.
- Tarjoa!
Resepti:
Hellapoliisi
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua