Ainekset 12:lle annosta

6
kananmunaa
2
dl
sokeria
Täyte:
3
dl
hilloa
2
banaania
Kuorrutus:
3
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Koristelu:
½
pötköä vaaleanpunaista tai vihreää marsipaania
tomusokeria
100
g
karkkeja

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Laita uunipannulle leivinpaperi ja voitele se öljyllä.

  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot kevyesti sekoittaen munavaahtoon. Kaada taikina pellille ja paista uunissa 7–8 minuuttia. Levitä toinen leivinpaperi työpöydälle ja ripottele sen pinta sokerilla. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota paistoleivinpaperi.

  4. Levitä hillo ja ohueksi viipaloidut banaanit hiukan jäähtyneelle torttulevylle ja kääri levy leivinpaperia apuna käyttäen rullalle. Jäähdytä. Leikkaa torttu seitsemään osaan. Aseta tarjoiluvadille kuusi palaa luikertelevaan muotoon ja leikkaa seitsemännestä palasta kiilat koloihin.

  5. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja levitä vaahto tortun päälle kevein vedoin.

  6. Kauli huoneenlämpöinen marsipaani tomusokeroidun työlaudan päällä ohueksi levyksi.

  7. Leikkaa kolmion mallisia suikaleita ja aseta suikaleet kermavaahdon päälle limittäin.

  8. Tee mittarimadolle silmät ja nenä karkeista ja koristele mato lopuilla karkeilla. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.