Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön. Leikkaa leipävuoan (pohjan koko 9 x 25 cm) pohjalle leivinpaperista pitkä suikale, jonka avulla saat nostettua pohjan vuoasta. Jaa taikina kahteen osaan ja painele toinen pala levyksi vuoan pohjalle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa 10-13 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Paista toinen pohja samaan tapaan. Anna jäähtyä.
Mittaa kattilaan keksienpohjien ympärille tulevien suklaakerrosten ainekset. Lämmitä liedellä matalalla lämmöllä (2 asteikolla 1-9) sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Levitä pohjalle kolmasosa suklaaseoksesta. Nosta päälle keksipohja. Laita taas suklaata, sitten keksipohja ja päällimmäiseksi loput suklaasta. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon vaniljauute ja suklaasula. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Nosta kakku vuoasta ja irrota tuorekelmu ympäriltä. Siirrä pakastimeen 20-30 minuutiksi, jotta pinta kohmettuu kuorruttamista varten.
Laita maitosuklaa ja kuohukerma kattilaan ja lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Ota kakku pakastimesta ja siirrä ritilän päälle. Laita alle leivinpaperi, jonka päältä saat tarvittaessa kaavittua valuneen kuorrutteen reunojen paikkailuun. Valuta suklaakuorrutetta kakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita lastalla. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.
Koristele kakku rikotuilla suklaamunilla ja valkosuklaarakeilla.
Kommentteja ja keskustelua