Tikka masala on runsasmausteinen ja tomaattinen sekä kermainen tai kermavalmisteen kanssa tarjoiltava intialaistyyppinen ruokalaji kanasta tai broilerista.
Tikka masala on eritoten englantilaisten suosikkiruokaa.
Valitse chilien voimakkuus sen mukaan, kuinka voimakasta ruokaa haluat. Jos otat siemenet ja siemenruodot pois, se miedontaa chilipalon polttavuutta.
Myllyn Paras Basmati Riisi on kapeajyväistä riisiä, jonka runsas maku on kehittynyt usean kuukauden kypsyttämisen aikana.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Valmista ensin maustekastike. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai padassa. Viipaloi sipulit ja kuullota ne öljyssä. Hienonna joukkoon hienonnetut chilit, valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä kuivat maustejauheet, kuumenna ne nopeasti.
-
Lisää sokeri, sitruunanmehu ja tomaatit liemineen. Silppua joukkoon korianteria. Sekoita ainekset kunnolla sekaisin, anna seoksen kuumentua. Lisää lopuksi halutessasi ranskankerma. Voit tarjoilla kermavalmistetta erikseen ruoan kanssa tai sekoittaa sen kastikkeeseen. Kaada mausteinen kastikeseos pannulta kulhoon.
-
Lisää pannulle uusi tilkka öljyä ja ruskista broilerin rintafileet joka puolelta. Lisää valmistamasi maustekastike pannulle broileripalojen joukkoon. Anna ruoan hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia.
-
Kun kastike on hautumassa, laita vesi kiehumaan ja keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan, niin, että se on valmista yhtä aikaa Tikka masalan kanssa.
-
Tarjoile juuri keitetty basmatiriisi ja Tikka masala heti kuumana paksun jogurtin tai ranskankerma-jogurttiseoksen kanssa. Ruoan kanssa sopii hyvin Naan-leipä, jonka voit leipoa etukäteen. Tässä linkki Naan-leivät reseptiin.