Intialainen katuruoka, jota natiivit nauttivat enimmäkseen aamupalaksi. Velmusti eksoottinen kasvisruoka onnistuu liki autenttisesti myös suomalaisissa kotikeittiöissä.

Ainekset noin 4:lle annosta

suolaa
½
tl
sokeria
4
rkl
maapähkinöitä
2
rkl
kasviöljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
kuminaa
1
tl
juustokuminaa
1
limen raastettu kuori
1
sipuli hienonnettuna
3
vihreää chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1
tl
kurkumaa
(1
keitetty ja kuorittu kiinteä peruna pieneksi kuutioituna)
sitruunamehua
tuoretta korianteria pilkottuna

Ohje

  1. Huuhtele riisihiutaleet useampaan kertaan. Erottele sormin mahdolliset toisiinsa kiinni tarttuneet hiutaleet. Valuta ja laita sivuun. Hiutaleet ovat valmiita kypsennettäviksi, kun ne hajoavat helposti sormien välissä. Mausta suolalla ja sokerilla.

  2. Kuumenna pannu ja lisää maapähkinät. Paahda, kunnes pähkinät alkavat tuoksua ja ottavat väriä. Laita pähkinät sivuun odottamaan.

  3. Lämmitä öljy samalla pannulla. Lisää sinapinsiemenet ja kumina. Paista, kunnes siemenet alkavat poksahdella. Lisää juustokumina, sipuli ja chilit. Paista lempeällä lämmöllä hetken aikaa.

  4. Lisää kurkuma ja riisihiutaleet. Sekoita hyvin ja paista hetken aikaa. Peitä kannella ja laita lämpö pois. Anna maustua kannen alla muutaman minuutin.

  5. Lisää lopuksi mukaan kuutioitu peruna (jos käytät) ja mausta sitruunamehulla. Koristele korianterilla ja paahdetuilla pähkinöillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.