Intialainen katuruoka, jota natiivit nauttivat enimmäkseen aamupalaksi. Velmusti eksoottinen kasvisruoka onnistuu liki autenttisesti myös suomalaisissa kotikeittiöissä.
Ainekset noin 4:lle annosta
Ohje
-
Huuhtele riisihiutaleet useampaan kertaan. Erottele sormin mahdolliset toisiinsa kiinni tarttuneet hiutaleet. Valuta ja laita sivuun. Hiutaleet ovat valmiita kypsennettäviksi, kun ne hajoavat helposti sormien välissä. Mausta suolalla ja sokerilla.
-
Kuumenna pannu ja lisää maapähkinät. Paahda, kunnes pähkinät alkavat tuoksua ja ottavat väriä. Laita pähkinät sivuun odottamaan.
-
Lämmitä öljy samalla pannulla. Lisää sinapinsiemenet ja kumina. Paista, kunnes siemenet alkavat poksahdella. Lisää juustokumina, sipuli ja chilit. Paista lempeällä lämmöllä hetken aikaa.
-
Lisää kurkuma ja riisihiutaleet. Sekoita hyvin ja paista hetken aikaa. Peitä kannella ja laita lämpö pois. Anna maustua kannen alla muutaman minuutin.
-
Lisää lopuksi mukaan kuutioitu peruna (jos käytät) ja mausta sitruunamehulla. Koristele korianterilla ja paahdetuilla pähkinöillä.