Voitele paistovuoka hyvin pehmeällä margariinilla tai voilla ja korppujauhota kauttaaltaan vuoan pohja ja reunat.

Vuoan materiaali vaikuttaa paistotulokseen: hyvä tulos syntyy kuparisella, alumiinisella tai eloksoidulla kakkuvuoalla, keraaminen tai lasinen vuoka ovat hyviä ruoanlaittoon, mutta eivät kakun paistamiseen.

Muodikkaat silikonivuoat ovat käteviä, mutta munakakku saattaa helposti heilahtaa ja kakku lässähtää, jos vuoka ei ole vakaa.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat puhtaassa kulhossa puhtain vispilöin kuohkeaksi vaahdoksi.

Aavistuksenkin rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen.

Paras valinta on teräs- tai lasikulho, sillä ne ainakaan eivät ole rasvaisia pinnaltaan.

Käytä kakkupohjaan yhtä paljon munia, jauhoja ja sokeria, 1 lasi on hyvä mitta kaikille.

Jauhoiksi parhaita ovat karkeat tai erikoisvehnäjauhot.

Kakun paistoaikaan vaikuttaa uunin tehokkuus, kakkuvuoan laakeus / korkeus, koska paksu (korkea) kakku kypsyy pidempään.

Kakku on kätevintä irrottaa irtopohjavuoasta, tee se vasta kun kakku on hieman jäähtynyt.

Muusta kuin irtopohjavuoasta kumoa kakku muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen, jotta kakku ei takerru jäähtyessään kiinni vuoan reunoihin.

Jos kakku ei irtoa, laita kylmällä vedellä kostutettu iso pyyhe kumollaan olevan vuoan päälle, sen jälkeen kakku kyllä irtoaa ulos vuoastaan.

Ainekset 10-15:lle annosta

2
dl
sokeria (1 lasi)
4
munaa (1 lasi)
1
tl
leivinjauhetta
Leivitykseen:
margariinia tai voita

Ohje

  1. Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla.
  2. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi kulhossa.
  3. Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 min riippuen vuoan laakeudesta.

Neljän munan sokerikakkupohjasta tehtävä kakku riittää 10-15 hengelle, vuoan koko 20-24 cm. Kuuden munan kakku 20 hengelle, vuoan koko 24-26 cm.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Millaisen täytekakun leipoisin?

Täytekakkupohjasta voit leipoa monenlaisia kakkuja, katso esimerkkejä reseptihaustamme tai reseptipankkimme täytekakuista.

Mikäli tarvitset kananmunattoman kakkupohjan ohjeen, se löytyy täältä.

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.