Täydellinen täytekakkupohja on onnistuneen kakun perusta, ja tämä resepti takaa sen, että lopputulos on ilmava ja pehmeä! Myllyn Paras Karkeat Vehnäjauhot ja Myllyn Paras Korppujauhot tekevät taikinasta helppokäyttöisen ja lopputuloksesta tasaisen. Vuoan huolellinen voitelu ja korppujauhotus varmistavat, että kakku irtoaa kauniisti paiston jälkeen.
Valitse paistovuoka huolella – kuparinen, alumiininen tai eloksoitu vuoka antaa parhaan tuloksen, kun taas silikonivuoassa kakun rakenne saattaa kärsiä. Muista käyttää huoneenlämpöisiä aineksia ja puhtaita välineitä, sillä pienikin rasvajäämä voi estää munavaahdon onnistumisen. Nauti upeasta täytekakkupohjasta ja täytä makusi mukaan!
Ainekset 10-15 annosta
Ohje
- Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla.
- Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi kulhossa.
- Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 min riippuen vuoan laakeudesta.
Neljän munan sokerikakkupohjasta tehtävä kakku riittää 10-15 hengelle, vuoan koko 20-24 cm. Kuuden munan kakku 20 hengelle, vuoan koko 24-26 cm.
Millaisen täytekakun leipoisin?
Täytekakkupohjasta voit leipoa monenlaisia kakkuja, katso esimerkkejä reseptihaustamme tai reseptipankkimme täytekakuista.
Mikäli tarvitset kananmunattoman kakkupohjan ohjeen, se löytyy täältä.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to kakku kohosi keskeltä mutta by Anonymous (not verified)
In reply to Kakun lässähtämiseen on by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko sokerin korvata by Anonymous (not verified)
Vaahdottelin kananmunat oikein urakalla ja huolella (ei nyt ihan marengiksi, mutta paksuksi vaahdoksi) ja lisäsin sitten sokerin ja lopuksi jauhon. Tuli oikein kuohkeaa ja sienimäistä, mutta myös sillä tavalla jämptiä että sai helpolla leikattua ylimääräiset "kannet" pois.
Kumosin kakut vuoista saman tien kun uunista otin, hyvin onnistui eikä tarttunut kiinni, ei myöskään lässähtänyt.
Tein kolme pyöreää vuoallista kerroskakkua varten. Siihen meni yllättävän paljon aineksia, 12 munaa ja 4 lasillista sokeria ja jauhoa kutakin. Siinä oli ehkä hiukan ylimääräistäkin että olisi oikeastaan saanut tuolla neljä vuoallista, en ottanut huomioon että taikina kohoaisi uunissa niin paljon! :D
Eli juu, aina yksi lasitrio per vuoka. Tulihan muhkeaa kun änkesin neljännen lasitrion kolmen vuoan kakkuun.
In reply to Miten saada kestävä / pysyvä by Anonymous (not verified)
In reply to Miten saada kestävä / pysyvä by Anonymous (not verified)
In reply to Kookoshiutaleet sopivat tosi by Anonymous (not verified)
In reply to Miten saada kestävä / pysyvä by Anonymous (not verified)
In reply to Onnistuu todella hyvin ilman by Anonymous (not verified)
Taidanpa kokeilla seuraavaksi juustokakkua, johon ei tarvita uunia.
Vatkasithan munat ja sokerin hyvin vaahdoksi ja muistit paistaa pohjan uunin alaosassa. Vuoan koko vaikuttaa myös paistoaikaan eli miten laakea vuoka on. Älä lannistu!
Terv.Kuluttajaneuvonta
Monet juhlat kehuttu pohjani
6 munaa
3 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
6 rkl kuumaa vettä