Täydellinen täytekakkupohja on onnistuneen kakun perusta, ja tämä resepti takaa sen, että lopputulos on ilmava ja pehmeä! Myllyn Paras Karkeat Vehnäjauhot ja Myllyn Paras Korppujauhot tekevät taikinasta helppokäyttöisen ja lopputuloksesta tasaisen. Vuoan huolellinen voitelu ja korppujauhotus varmistavat, että kakku irtoaa kauniisti paiston jälkeen.

Valitse paistovuoka huolella – kuparinen, alumiininen tai eloksoitu vuoka antaa parhaan tuloksen, kun taas silikonivuoassa kakun rakenne saattaa kärsiä. Muista käyttää huoneenlämpöisiä aineksia ja puhtaita välineitä, sillä pienikin rasvajäämä voi estää munavaahdon onnistumisen. Nauti upeasta täytekakkupohjasta ja täytä makusi mukaan!

Ainekset 10-15 annosta

2
dl
sokeria (1 lasi)
4
munaa (1 lasi)
1
tl
leivinjauhetta
Leivitykseen:
margariinia tai voita

Ohje

  1. Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla.
  2. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi kulhossa.
  3. Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 min riippuen vuoan laakeudesta.

Neljän munan sokerikakkupohjasta tehtävä kakku riittää 10-15 hengelle, vuoan koko 20-24 cm. Kuuden munan kakku 20 hengelle, vuoan koko 24-26 cm.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Millaisen täytekakun leipoisin?

Täytekakkupohjasta voit leipoa monenlaisia kakkuja, katso esimerkkejä reseptihaustamme tai reseptipankkimme täytekakuista.

Mikäli tarvitset kananmunattoman kakkupohjan ohjeen, se löytyy täältä.

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.