Kiehauta vesi ja taatelit isossa teräskattilassa pehmeäksi massaksi, anna pehmetä niin kauan, että vesi haihtuu pois. Ota kattila pois liedeltä, lisää voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä.
Ota piparitaikina sulamaan. Vatkaa jäähtyneen taateliseoksen joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaan vuorotellen sokeria, kermaa, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Jaa taikina paperisiin, tukeviin muffinivuokiin (tai laita kaksi paperivuokaa päällekkäin, myös silikoniset vuoat sopivat oikein hyvin) niin, että vuoat täyttyvät 2/3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min.
Leivo sillä aikaa haluamasi muotoisia pipareita, jotka sopivat muffinien päälle. Ota muffinit pois uunista kohonneina, mutta vielä hieman raakoina ja asettele varovasti jokaisen muffinin päälle yksi pipari. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 5-6 minuuttia niin, että pinnalla olevat piparit ovat kauniin värisiä.
VINKKI! Kokeile myös superhelppoja klassisia muffinssejamme!
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet
Kommentteja ja keskustelua