Tee taatelikakkutaikinan tyyppinen taikina, jaa se muffinivuokiin, paista puolikypsäksi.

Leivo sillä aikaa sulatetusta Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinasta tai Perinteinen Piparkakkutaikinasta pipari jokaisen muffinin päälle.

Taikinaan tulevan taateliseokseen tulevan veden voit halutessasi vaihtaa rommiin tai kahvilikööriin.

Ainekset 15 - 20 kpl annosta

3
dl
vettä
1
pkt
taatelia (250 g)
200
g
voita
3
munaa
2
dl
sokeria
½
dl
kermaa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
Päälle:

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit isossa teräskattilassa pehmeäksi massaksi, anna pehmetä niin kauan, että vesi haihtuu pois. Ota kattila pois liedeltä, lisää voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä. 

  2. Ota piparitaikina sulamaan. Vatkaa jäähtyneen taateliseoksen joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaan vuorotellen sokeria, kermaa, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. 

  3. Jaa taikina paperisiin, tukeviin muffinivuokiin (tai laita kaksi paperivuokaa päällekkäin, myös silikoniset vuoat sopivat oikein hyvin) niin, että vuoat täyttyvät 2/3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min.

  4. Leivo sillä aikaa haluamasi muotoisia pipareita, jotka sopivat muffinien päälle. Ota muffinit pois uunista kohonneina, mutta vielä hieman raakoina ja asettele varovasti jokaisen muffinin päälle yksi pipari. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 5-6 minuuttia niin, että pinnalla olevat piparit ovat kauniin värisiä.

VINKKI! Kokeile myös superhelppoja klassisia muffinssejamme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.