Ainekset 18-24 annosta

Kuppikakut:
3
kananmunaa
3
dl
piimää
3 3⁄4
dl
rypsiöljyä
4 ½
dl
sokeria
1 ½
tl
leivinjauhetta
1 ½
tl
soodaa
4 ½
tl
kardemummaa
6
tl
kanelia
3
tl
inkivääriä
1
tl
neilikkaa
Kuorrute:
200
g
voita
500
g
tuorejuustoa maustamaton
300
g
sulatejuustoa
500
g
tomusokeria
2-3
rkl
vaniljakreemijauhetta
vaniljasokeria
loraus sitruunamehua

Ohje

  1. Lämmitä uuni 180-asteeseen. Varaa valmiiksi muffinssipelti ja muffinssivuokia. Reseptistä tulee 18-24 kpl kuppikakkuja riippuen käytetyn muffinssivuoan koosta.

  2. Aloita kuppikakkutaikina sekoittamalla yhteen kananmunat, sokeri, piimä ja öljy. Sekoita loput ainekset yhteen toisessa kulhossa. Yhdistä seokset ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

  3. Täytä muffinssivuoat taikinalla puolilleen. Kuppikakuista tulee tasaisia, jos paistamisen aikana käyttää apuna muffinssipeltiä. Paista kuppikakut uunissa n. 15-20 min uunin tehosta riippuen. Vältä paistamasta liian kauan, testaa kypsyys hammastikulla.

  4. Jäähdytä kuppikakut hyvin ennen kuorrutusta.

  5. Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sulatejuusto sekä vaniljakreemijauhe, vatkaa seos voimakkaalla teholla tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla ja lorauksella sitruunamehua.

  6. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrutetta runsaasti kuppikakkujen päälle.

  7. Koristele kuppikakut haluamallasi tavalla käyttäen esim. pieniä piparkakkuja tai koristerakeita.

Resepti:
Salla Mäkinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.