Syrnikit eli rahkaletut ovat mainio vaihtoehto blineille.

Syrnikit voivat olla joko suolaisia tai makeita.

Tee syrnikien kanssa itse pestoa porkkanoista ja kauraleseestä.

Jos teet makeita syrnikejä, käytä suolaa vain hitunen ja lisää 1 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.

Ainekset 5 blinipannun kokoista tai n. 10 pienempää syrnikiä annosta

Syrnikit:
3
munaa
1
tlk
pehmeää maitorahkaa (250 g)
½
tl
suolaa
Paistamiseen:
2
rkl
voisulaa tai öljyä
Lisäksi:
graavilohta tai -siikaa
Porkkana-kaurapesto:
3
dl
porkkanasosetta
1
tl
suolaa
4
pilkottua valkosipulinkynttä
1-1½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
dl
parmesaaniraastetta
1
rku
basilikaa

Ohje

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon rahka, jauhot ja suola paksuksi taikinaksi. Anna taikinan turvota hetki. Paista pieniksi letuiksi.

  2. Käytä valmista porkkanasosetta tai keitä porkkanat (n. 3 kpl keskikokoista) kypsiksi, kuori ja soseuta. Laita tehosekoittimen tai mikserin kannuun kaikki peston aineet, paitsi basilika ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Hienonna basilika lopuksi joukkoon.

  3. Tarjoile syrnikit ohuiden graavikalasiivujen ja peston kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.