Lehtitaikinaan leivot helposti päällystetyt suolaiset keksit.

Sieniaikaan päällysteeksi valitaan herkulliset sienien maut. Päälle tuleva juustoraaste pitää keksin täytteen koossa.

Ainekset noin 20 kpl annosta

Täyte:
n.300
g
sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1
sipuli
1
rkl
öljyä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
3
tuoretta timjaminoksaa
1
dl
pinjansiemeniä
1-2
dl
voimakkaanmakuista juustoraastetta
10
aurinkokuivattua tomaattia
100
g
fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa

Ohje

  1. Ota soikealla tai lehden mallisella (halkaisija noin 8 cm) muotilla taikinasta soikeita ”leipäsiä”. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele levyt munalla ja pistele haarukalla.
  2. Valmista täyte. Puhdista sienet. Hienonna sekä sienet että sipuli. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut vesi. Lisää pannulle sipulit ja öljy ja anna sieniseoksen hieman ruskistua. Mausta ripauksella suolaa, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua tuoretta timjamia.
  3. Jaa täyte taikinapohjille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. 
  4. Nostele hieman jäähtyneiden keksien pinnalle suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia ja murustettua fetajuustoa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.