Tämä kaikkien aikojen paras sienipiirakka tuorejuustolla yhdistää metsäsienten aromit ja pehmeän kantarellituorejuuston täyteläisyyden. Piirakkapohjana käytetään valmista Myllyn Paras Pyöreää suolaista piirakkataikinaa, joka tekee leipomisesta helppoa ja vaivatonta.

Täytteeseen sopivat erilaiset metsäsienet, kuten suppilovahverot, torvisienet tai kantarellit, mutta myös kuivatuista sienistä valmistettu sienitäyte antaa upean maun. Sipuli, mausteet ja pinjansiemenet viimeistelevät makuelämyksen. Ruokakerma ja munat antavat piirakalle mehevän rakenteen, kun taas kantarellituorejuusto lisää samettisuutta.

Tämä sienipiirakka sopii pöytään vuoden ympäri sillä sen valmistus onnistuu myös kuivatuista sienistä!

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 26-30 cm annosta

Pohja:
Sienitäyte:
1
rkl
margariinia tai öljyä
½
l
suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja tai muita sieniä
1
iso sipuli
1
tl
mineraalisuolaa, mustapippuria ja rakuunaa
½
dl
pinjansiemeniä
100
g
kantarellituorejuustoa (1 rasia)
2
dl
ruokakermaa
2
munaa

Ohje

  1. Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Lisää pinjansiemenet, mausteet ja tuorejuusto.
  3. Sekoita kerma ja muna keskenään.
  4. Levitä piirakkapohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.

Katso myös maukas Sienipiirakka reseptimme.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.