Ainekset 8–10 annosta

Pullataikina:
5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
2
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
kardemummaa
2
kananmunaa
150
g
voita
Suolatoffeeboston:
½
annosta
pullataikinaa
Täyte:
3
rkl
voita
200
g
kermatoffeekaramelleja (esim. Omar)
ripaus sormisuolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä rouhittuina
Voitelemiseen:
1
kananmuna
1
rkl
vettä
Koristeluun:
2
rkl
voita
100
g
tummaa suklaata sulatettuna
tomusokeria
syötäviä kukkia

Ohje

Pullataikina:

  1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen (muista, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen, käytä siis riittävän lämmintä nestettä!). Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä n. 10 minuuttia.

  2. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Mittaa kulhoon noin puolet Emännän Puolikarkeista Vehnäjauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu voi. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.

  4. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.

  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo haluamasi mallisia pullia. Säästä kuitenkin taikinasta puolet Suolatoffeebostonia varten.

Suolatoffeeboston:

  1. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy voilla.

  2. Hienonna toffeekarkit veitsellä ja levitä tasaisesti taikinalevylle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.

  3. Kääri taikina pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja leikkaa n. 5 cm paksuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan niin, että väliin jää hieman tilaa.

  4. Kohota n. 10 minuuttia ja voitele pinta kananmuna-vesiseoksella.

  5. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Viimeistele jäähtynyt bostonkakku suklaalla ja tomusokerilla.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.