Päärynä-Bostonkakku on ihastuttava makea tarjottava. Täyte tekee lopputuloksesta erityisen mehevän ja mukavan kostean. Sopii arkeen ja juhlaan.

Ainekset 8-10 annosta

2 ½
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
dl
sokeria
ripaus suolaa
2
tl
kardemummaa
75
g
voita, sulatettuna
Täyte:
6
päärynää
nokare voita
1
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
Lisäksi:
50
g
voita
1
dl
fariinisokeria
Voiteluun:
muna
Pinnalle:
raesokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.

  2. Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi.

  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia ja valmista sillä välin täyte.

  4. Kuori päärynät ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.

  5. Kuumenna voi kattilassa tai pannulla ja lisää päärynäpalat, fariinisokeri ja kaneli. Kääntele hetki.

  6. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi.

  7. Voitele levy voilla ja ripottele pinnalle fariinisokeri. Levitä päälle päärynätäyte. Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.

  8. Laita pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin vieretysten.

  9. Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

  10. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja paista 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.