POHJA:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, kääntele jauhot joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, neliönmalliseen uunivuokaan ja paista 225-asteessa n.35-45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
Kumoa kakku lautaselle hieman jäähtyneenä ja leikkaa pohja puoliksi. Mikäli et omista neliönmallista kakkuvuokaa, kaada taikina esim. lasagnevuokaan, joka on vuorattu voidellulla leivinpaperilla. Tai tee taikinasta kääretorttulevy uunipellille ja leikkaa jäähtyneenä siitä neliöitä kakkupohjia varten.
KOSTUTUS:
½ dl maitoa + 1 rkl konjakkia +1 tl vaniljasokeria (kostuta sekä pohja, että kansi)
TÄYTE JA PÄÄLLINEN:
Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Levitä vaahtoa pohjalevylle, nosta kansilevy päälle ja peitä koko kakku vaahtoon.
Laita suklaa pakastepussiin ja sulata muutama sekunti kerrallaan mikrossa, jotta se sulaa tahnaksi. Koristele sillä kakku esim. isä -tekstillä tai muuten isän mieleiseksi.
VINKKI: Tähän kakkuun sopii hyvin laittaa kermavaahdon lisäksi täytteeseen hedelmäpaloja, esim. banaaniviipaleita, ananasmurskaa, säilyke mango- tai persikkakuutioita ja/tai halutessa lisäksi ohut kerros hilloa tai suklaalevitettä. Levitä nämä ensin väliin ja sitten vasta kermavaahto.