Kinuskikakku on monien juhlien luottokakku. Kinuski kestää hyvin juhlapöydässä ja maistuu useimmille.

Kakkuun voi käyttää isohkoa irtoreunaista kakkuvuokaa, jolloin tarvitaan 6 munan kakkupohja.

Kinuskikakku kannattaa täyttää raikkain marjoin, koska makean ja happaman yhdistelmä on herkullinen.

Täytekakun voi täyttää ajoissa ennen juhlia ja säilyttää jääkaapissa (vetäytyminen viileässä 1–24 tuntia) ennen kuorrutusta tai kakun voi pakastaa. Myös kinuskikuorrutuksen voi valmistaa edellisenä päivänä.

Kinuskin keittäminen on helppoa, kunhan kattila on laakea, seos kiehuu koko ajan ja sitä sekoitellaan silloin tällöin. Paras väri syntyy fariinisokerilla.

Ainekset n. 15 annosta

Täytekakkupohja:
6
kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Leivitys:
2
rkl
margariinia tai voita
Kostutus:
1-2
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
Täyte:
3
dl
mustaherukka-, karhunvadelma-, lakka- tai raparperihilloa
2
banaania tai 2 dl omenasosetta
4
dl
mustaherukoita, karhunvadelmia, lakkoja tai paahdettuja raparperipaloja
Täytevaahto:
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
(200
g
maitorahkaa tai tuorejuustoa)
Kinuskikuorrutus:
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
1
rkl
voita tai margariinia
(vähän suolaa ja sormisuolaa*)
Koristelu:
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
(marjoja)

Ohje

1. Valmista kakkupohja reseptissä annetuilla määrillä, ohjeet täytekakkupohjan tekemiseen löydät täältä: Täydellinen neljän munan täytekakkupohja

2. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan sahalaitaisella terävällä veitsellä. Kostuta levyt vaniljamaidolla sitä mukaa, kun kokoat kakun tarjoilualustalle, ja kostuta lopuksi kansilevy alapuolelta.

3. Vatkaa täytevaahdon kerma ja sokerit vaahdoksi kulhossa. Voit keventää vaahtoa rahkalla tai vahventaa tuorejuustolla. Soseuta banaanit haarukalla.

4. Levitä kakun täyteväleihin ensin hilloa, sitten banaanisosetta ja marjoja sekä lopuksi 1 cm:n kerros kermavaahtoa. Nosta lopuksi kansi paikalleen ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin.

5. Valmista kinuskikuorrutus: Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa 5 min. Alenna lämpöä keskiteholle ja anna kiehua koko ajan välillä sekoitellen n. 15 minuutin ajan. Tiputa pisara kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Kinuski on sopivan paksua, kun pisara pysyy ehjänä. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon voi *ja halutessasi vähän suolaa. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle. Levitä pyörittelemällä kakkua hiukan. *Voit ripotella vähän suolakiteitä jäähtyvälle pinnalle. Säilytä kakkua viileässä.

6. Vaahdota ennen tarjoilua tapahtuvaa koristelua varten kerma ja sokerit vaahdoksi. Levitä vaahto kakun reunalle palettilastalla. Pursota kinuskikuorrutuksen reunan päälle ruusukkeita. Halutessasi voit pursottaa myös reunalle ruusukkeita.

*SUOLAKINUSKIKAKKU

Lisää kinuskiseokseen ja kinuskikuorrutuksen pinnalle vähän sormisuolaa, niin syntyy suolakinuskikakku

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.