Ainekset 10:lle annosta

5
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
300-400
g
kiinteää mansikkahilloa
2
hapahkoa omenaa raastettuna
Kuorrutus:
4
dl
vispi- tai kuohukermaa
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Viimeistelyyn:
½
l
mansikoita
2
rkl
tomusokeria
1 ½
rkl
sitruunasta puristettua mehua
1
rkl
mintunlehtiä silputtuna

Ohje

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille ja voitele se ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.

  2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää siivilöity jauho-leivinjauheseos muna-sokerivaahtoon pohjaa myöten sekoittaen. Kaada taikina pellille ja paista uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille.

  3. Levitä mansikkahillo hiukan jäähtyneelle kakkulevylle, ripottele omenaraaste hillon päälle. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Kääräise tortun ympärille puhdas keittiöpyyhe tortun pyöreyttä tukemaan, jäähdytä jääkaapissa.  

  4. Paloittele torttu 6–8 eri korkuiseksi palaksi, aseta palat kierrepuoli ylöspäin, kiinni toisiinsa, tarjoiluvadille.

  5. Vaahdota kerma ja sokerit. Pursota kermavaahto kakun reunoille ja pinnalle.

  6. Lohko pestyt ja putsatut mansikat, mausta tomusokerilla, sitruunamehulla ja minttusilpulla. Annostele mansikat kakun päälle ja nauti. 

Vinkki! Jos käytät pakastemansikoita, lohko ne kohmeisina, mausta ja annostele kakun päälle juuri ennen tarjoamista.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.