Trendikkäin smoothie on nyt smoothiekulho eli smoothie bowl.

Kulhosmoothie syödään lusikalla eli se on paksumpaa kuin laseihin valmistettava juotava smoothie.

Smoothiekulhoon kelpaavat hyvin hieman ylikypsäksi menneet hedelmät.

Kaunis ja runsas koristelu kruunaa kulhon.

Ainekset 2:lle annosta

Smoothie:
1
kypsä banaani
1
kypsä mango
1
kypsä persimoni tai 2 satsumaa
2
dl
soijajogurttia tai maustamatonta jogurttia
2
dl
mangomehua
½
tl
vaniljasokeria tai tuoretta raastettua inkivääriä
Pinnalle:
mangoa ja persimonia, mustikoita, pähkinöitä, manteleita

Ohje

  1. Kuori banaani, mango ja persimoni tai satsumat. Viipaloi puolet mangosta, puolet persimonista tai toinen satsuma. Laita lohkot sekä jogurtti, mehu, hiutaleet ja maustava aines tehosekoittimen kannuun, monitoimikoneen kulhoon tai korkeaan isoon kannuun, jos käytät sauvasekoitinta. Soseuta smoothie tasaiseksi ja kaada seos puurokulhoihin.
  2. Leikkaa loppu mango ja persimoni tai satsuma pieniksi kuutioiksi. Rouhi muutama pähkinä ja manteli.
  3. Koristele annokset hedelmäkuutioin, mustikoin sekä pähkinä- ja mantelirouheella. Ripottele pinnalle vielä leseitä. 

VINKKI: Voit tehdä smoothiet pillillä juotaviksi korkeisiin laseihin, jos lisäät smoothieen enemmän jogurttia ja mehua. Tällöin pinnalle tulevat koristeluaineet voi jauhaa mikserissä smoothien joukkoon, koska ne eivät mene pillin läpi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.