Keitä sydänmakaronit salaattiin aina "al dente", pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen keitto-ohjeessa on ohjeistettu. 

Itä-Aasiasta, Japanista ja Kiinasta, peräisin oleva kaki on eebenpuukasveihin kuuluvan kakiluumun marjahedelmä. Sharon on kakin pidemmälle kehittynyt muoto, jota viljellään Israelissa. Sharonin kaltaisen, mutta Etelä-Euroopasta tuotavan kakin kauppanimi on persimoni.

Makeahko kastike sopii tähän salaattiin, sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua tai tarjoile kastike erikseen. 

Ainekset noin 8:lle lisäkkeeksi, 4:lle pääruoaksi annosta

150
g
rucola-salaattisekoitusta
100
g
sipulinvarsia tai purjoa
2
fenkolia
150
g
pehmeitä taateleita
150
g
saksanpähkinöitä tai suolapähkinöitä
4
sharon-hedelmää tai viinirypäleitä
400
g
halloumijuustoa
2
dl
pinjansiemeniä
Kastike:
1
dl
oliivi- tai avokadoöljyä
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
sokeria
1
tl
punapippuria
½
tl
rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente” eli 5. min. Huuhdo nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta makaronit jäähtyvät.
  2. Liota halloumijuustoa kylmässä vedessä n. 15 minuutin ajan liian suolaisuuden poistamiseksi.
  3. Viipaloi sipuli ja fenkoli pieniksi suikaleiksi. Puolita taatelit ja lohko sharon-hedelmät tai viinirypäleet. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.
  4. Valmista kastike sekoittamalla ainekset ja maustamalla kastike sopivaksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  5. Leikkaa juusto ohuiksi siivuiksi. Paista juustosiivut oliiviöljyssä molemmilta puolilta ruskean sävyisiksi.
  6. Paahda pinjansiemenet käännellen niitä kuumalla pannulla ilman rasvaa. Tarjoile paistettu juusto ja paahdetut siemenet kauniisti aseteltuina salaatin päälle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.