Keitä sydänmakaronit salaattiin aina "al dente", pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen keitto-ohjeessa on ohjeistettu.
Itä-Aasiasta, Japanista ja Kiinasta, peräisin oleva kaki on eebenpuukasveihin kuuluvan kakiluumun marjahedelmä. Sharon on kakin pidemmälle kehittynyt muoto, jota viljellään Israelissa. Sharonin kaltaisen, mutta Etelä-Euroopasta tuotavan kakin kauppanimi on persimoni.
Makeahko kastike sopii tähän salaattiin, sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua tai tarjoile kastike erikseen.
Ainekset noin 8:lle lisäkkeeksi, 4:lle pääruoaksi annosta
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente” eli 5. min. Huuhdo nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta makaronit jäähtyvät.
Liota halloumijuustoa kylmässä vedessä n. 15 minuutin ajan liian suolaisuuden poistamiseksi.
Viipaloi sipuli ja fenkoli pieniksi suikaleiksi. Puolita taatelit ja lohko sharon-hedelmät tai viinirypäleet. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset ja maustamalla kastike sopivaksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Paahda pinjansiemenet käännellen niitä kuumalla pannulla ilman rasvaa. Tarjoile paistettu juusto ja paahdetut siemenet kauniisti aseteltuina salaatin päälle.
Kommentteja ja keskustelua