Leivo Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta salaatille ekologinen syötävä astia, joka on myös näyttävä tarjottava.

Ainekset 10 annosta alkuruokana annosta

Ruiskupit:
Salaatti:
1
avokado
1
rkl
sitruunamehua
200
g
cantaloupe- tai hunajamelonia
n. 100
g
retiisejä (nippu)
100
g
kevätsipulin varsia
(1
punainen chilipaprika)
200
g
halloumi-juustoa
Kastike:
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
yrttisuolaa
1
tl
rouhittua punapippuria
Koristelu:
tuoretta rucolaa tai basilikaa

Ohje

  1. Sulata taikina ja jaa se kymmeneen palaan. Kauli palat ohuiksi, halkaisijaltaan 14–16 cm:n pyöreiksi pohjiksi. Painele palat voideltuihin uuninkestäviin vuokiin, esim. metallisiin irtopohjavuokiin, keraamisten puurokulhojen pohjalle tai mataliin laakeisiin silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa n. 15 min, kunnes taikina saa kauniin värin. Irrota kupit lämpiminä vuoistaan.
  2. Keitä Riisi+Ohra-suurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kypsät suurimot kylmällä vedellä lävikössä.
  3. Valmistele suurimoiden kypsymisen aikana muu salaatti. Kuori ja kuutioi avokado. Puserra päälle sitruunamehua, jotta palaset eivät tummu. Kuutioi meloni, paloittele retiisit ja viipaloi sipulin varret (ja hienonna chili). Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Leikkaa halloumista 10 viipaletta.
  4. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike salaatin sekaan. Jaa salaatti jäähtyneisiin ruiskuppeihin.
  5. Paista halloumi-viipaleet kuivalla pannulla. Jaa viipaleet salaattiannosten päälle. Koristele tuorein yrtein. Tarjoile heti.

VINKKI: Voit syödä myös ruiskupin, jossa salaatti tarjotaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.