Tässä salaatti on tehty arkiseen tyyliin Luomu Makaronilla.
Resepti on "vanhanajan pitopöytä"-tyylinen herne-, kurkku-, omena-versio, jota on höystetty hieman modernimmin fetajuustolla ja kastike ei ole niin rasvainen kuin vanhanajan majoneesikastikkeet olivat.
Toki salaattiin sopivat monet pastan muodot: kukka, sydän, kierre tai vaikkapa pätkäspagetti.
Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Suikaloi muut salaatin ainekset ja sekoita ne kulhossa makaronin kanssa. Valmista salaatinkastike sekoittamalla ainekset ja tarkista maku mieleiseksi.
Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa hetken. Käytä Luomu Makaronin lisäksi myös muina raaka-aineina luomua, mikäli mahdollista.