Tässä salaatti on tehty arkiseen tyyliin Luomu Makaronilla.

Resepti on "vanhanajan pitopöytä"-tyylinen herne-, kurkku-, omena-versio, jota on höystetty hieman modernimmin fetajuustolla ja kastike ei ole niin rasvainen kuin vanhanajan majoneesikastikkeet olivat. 

Toki salaattiin sopivat monet pastan muodot: kukka, sydän, kierre tai vaikkapa pätkäspagetti.

Ainekset 6-8:lle annosta

200
g
(purjo)sipulia
200
g
herneitä
200
g
kurkkua
200
g
omenaa
200
g
paprikaa tai tomaattia
200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
(tuoretta) persiljaa
Kastike:
½
dl
öljyä
½
dl
(hunaja-omena) viinietikkaa
½
dl
fetajuuston lientä
dl
sokeria
1
tl
mustapippuria
1
tl
yrttisuolaa
2-4
valkosipulinkynttä

Ohje

  1. Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Suikaloi muut salaatin ainekset ja sekoita ne kulhossa makaronin kanssa. Valmista salaatinkastike sekoittamalla ainekset ja tarkista maku mieleiseksi.

  2. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa hetken. Käytä Luomu Makaronin lisäksi myös muina raaka-aineina luomua, mikäli mahdollista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.