Ainekset 18 kpl annosta

4
munaa
200
g
valkosipuli&yrtit-tuorejuustoa
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan raastettu kuori
1
dl
sinihomejuustomurua
Täyte:
200
g
kevätsipuli&mustapippuri-tuorejuustoa
150
g
sulatettuja ja valutettuja katkarapuja
1
punasipuli
sitruunapippuria
sitruunamehua
tilliä

Ohje

  1. Vatkaa kulhossa munat ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Sekoita vehnäjauhot, leseseos, leivinjauhe ja suola keskenään. Yhdistä edellä mainitut ainesseokset. Lisää samalla oliiviöljy. Raasta joukkoon sitruunankuori ja lisää sinihomejuustomurut. Sekoita hyvin.
  2. Annostele taikina muffinivuokiin tai voideltuun muffinipeltiin. Taikinasta tulee keskimäärin 18 muffinia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Jos paistat muffinit niille suunnitellulla pellillä, anna niiden jäähtyä kunnolla ennen irrottamista.
  3. Seuraavana on vuorossa täyte. Siirrä tuorejuusto kulhoon. Notkista se lusikalla tai haarukalla. Sekoita joukkoon sitruunamehua, joka helpottaa notkistumista. Paloittele punasipuli mahdollisimman pieneksi hakkelukseksi. Yhdistä se tuorejuustoon. Mausta massa sitruunapippurilla.
  4. Voitele muffinin pinta tuorejuustosipulimassalla. Asettele sen päälle katkarapuja. Koristele muffini tillillä. Nauti makujen harmoniasta.
Resepti:
Juha Palosaari (Leivontanurkan testiryhmän satoa 3/2012)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.