• Sämpylämuffinssit ovat leivinjauheella kohotettuja pikasämpylöitä, joiden tekoa varten ei tarvitse vaivata hiivataikinaa.
  • Pehmeimmät sämpylät syntyvät löysähköstä taikinasta muffinssivuokiin.
  • Vehnättömät sämpylät sisältävät runsaasti hyviä aineita: porkkanaa, rahkaa, kauraa ja tattaria.

Ainekset 10-12 kpl annosta

Taikina:
250
g
pehmeää rahkaa (1 tlk)
300
g
soseutettua kypsää porkkanaa, juureksia tai omenaa
75
g
voisulaa, rypsi- tai avokadoöljyä
2
munaa
2
tl
suolaa
2
tl
leivinjauhetta
(100
g
juustoraastetta)
(Pinnalle:
ja juustoraastetta)

Ohje

  1. Sekoita hiutaleet rahkaan turpoamaan. Soseuta keitetyt porkkanat (juurekset / omenat) tai käytä valmista porkkana- tmv. sosetta. Sekoita soseeseen hiutale-rahkaseos, voisula tai öljy, munat ja suola. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan nopeasti sekoittaen. Mikäli haluat, lisää taikinaan vielä juustoraastetta.

  2. Jaa taikina muffinssivuokiin, mieluiten silikonisiin. Ripottele pinnalle halutessasi hiutaleita ja / tai juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min kauniin värisiksi. Tarjoile sellaisenaan, sipaise päälle tuorejuustoa tai halkaise ja tee täytettyjä sämpylöitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.