- Tässä ruoassa yhdistyy pasta ja muffinssi: pasta sopii tuomaan ruokaisuutta ja kivaa suutuntumaa muffineihin.
- Kasvismuffinit kannattaa leipoa kauden kasviksilla, talvella esim. pinaatilla tai juureksilla ja chilillä.
- Muffinit sopivat hyvin amerikkalaiseen tyyliin aamupalaksi tai ruokaisaksi iltapalaksi tai alkuruoaksi tai keiton tai salaatin kanssa.
- Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Jesse Kamras leipovat yhdessä näitä muffinsseja.
Ainekset 15-16 kpl, esim. 1 isokoloinen silikoni-muffinipellillinen annosta
Ohje
-
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 7 min), valuta kylmällä vedellä lävikössä. Silppua sipuli pieneksi ja paista se pannulla hienonnetun tai pakastepinaatin kanssa, mausta silputulla chilillä tai chilijauheella ja silputulla tuoreella tai kuivatulla basilikalla.
-
Sekoita isossa kulhossa jauhoihin leivinjauhe ja suola sekä fetajuustokuutiot ja juustoraaste. Lisää ranskankerma, sulatettu voi tai margariini, jäähtynyt paistettu pinaatti-sipuli-mausteseos, keitetty valutettu pasta ja munat. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min. Nauti kuumina sellaisenaan, raikkaan salaatin tai keiton kanssa.
VINKKI: Kasvismuffineihin saat kätevästi käytettyä tähteeksi jäänyttä pastaa, kokeile myös vaikkapa Raketti Spagettia.
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Onnistuuko gluteenittomana? by Anonymous (not verified)