Tässä ruoassa yhdistyy pasta ja muffinssi: pasta sopii tuomaan ruokaisuutta ja kivaa suutuntumaa muffineihin.

Kasvismuffinit kannattaa leipoa kauden kasviksilla, talvella esim. pinaatilla tai juureksilla ja chilillä.

Muffinit sopivat hyvin amerikkalaiseen tyyliin aamupalaksi tai ruokaisaksi iltapalaksi tai alkuruoaksi tai keiton tai salaatin kanssa.

Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Jesse Kamras leipovat yhdessä näitä muffinsseja.

Ainekset 15-16 kpl, esim. 1 isokoloinen silikoni-muffinipellillinen annosta

1
rkl
voita tai margariinia
1
iso punasipuli
150
g
pinaattia (pakaste käy)
5
cm
chilipaprikaa tai 1 tl chilijauhetta
1
rkl
basilikaa tai 1 rku tuoretta basilikaa
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
yrtti- tai valkosipulisuolaa
200
g
mozzarella-juustoraastetta
2
dl
feta- tai salaattijuustokuutioita (200 g)
dl
ranskankermaa (150 g)
3
munaa
150
g
voita tai margariinia

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 7 min), valuta kylmällä vedellä lävikössä. Silppua sipuli pieneksi ja paista se pannulla hienonnetun tai pakastepinaatin kanssa, mausta silputulla chilillä tai chilijauheella ja silputulla tuoreella tai kuivatulla basilikalla.
  2. Sekoita isossa kulhossa jauhoihin leivinjauhe ja suola sekä fetajuustokuutiot ja juustoraaste. Lisää ranskankerma, sulatettu voi tai margariini, jäähtynyt paistettu pinaatti-sipuli-mausteseos, keitetty valutettu pasta ja munat. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min. Nauti kuumina sellaisenaan, raikkaan salaatin tai keiton kanssa.

VINKKI: Kasvismuffineihin saat kätevästi käytettyä tähteeksi jäänyttä pastaa, kokeile myös vaikkapa Raketti Spagettia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.