Ruusukaalipasta, jota ruusukaalin vihaajakin rakastaa! Ohuiksi suikaleiksi viipaloitu ruusukaali kypsyy pannulla nopeasti. Kaverikseen se saa pehmeyttä kaurakermasta ja raikkautta sitruunasta. Reseptissä on käytetty Myllyn Paras Pikku Sydänpastaa, mutta voit valita muunkin Myllyn Paras -kuviopastan. Kastike tarttuu pieneen kuviopastaan parhaiten. 

Ainekset 2 annosta

400
g
ruusukaalia
½
sitruunan kuori ja mehu
1
dl
parmesaaniraastetta
1–2
kourallista paahdettuja manteleita
öljyä paistamiseen
2
dl
kaurakermaa
suolaa
pippuria

Ohje

  1. Poista ruusukaaleista kannat ja uloimmat lehdet. Puolita kaalit ja viipaloi ne suikaleiksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani. Rouhi mantelit.
  2. Lorauta pannulle öljyä ja paista ruusukaalisilppua keskilämmöllä noin viiden minuutin ajan. Laske sitten lämpöä, lisää kaurakerma, sitruunan mehu ja -kuori sekä juustoraaste. Lisää tarvittaessa suolaa + pippuria. Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää veteen suola ja sydänpasta. Sammuta levy pari minuuttia ennen kuin pasta on valmista. Ota talteen noin puoli desilitraa pastan keitinvettä ja lisää se ruusukaalipaistokseen. Valuta pasta ja kaada se pannulle. Sekoita.
  3. Viimeistele pasta parmesaaniraasteella ja mantelirouheella. Nauti!
Resepti:
Tiia Savukoski, @tiiasavukoski

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.