Ruusukaalipasta, jota ruusukaalin vihaajakin rakastaa! Ohuiksi suikaleiksi viipaloitu ruusukaali kypsyy pannulla nopeasti. Kaverikseen se saa pehmeyttä kaurakermasta ja raikkautta sitruunasta. Reseptissä on käytetty Myllyn Paras Pikku Sydänpastaa, mutta voit valita muunkin Myllyn Paras -kuviopastan. Kastike tarttuu pieneen kuviopastaan parhaiten.
Poista ruusukaaleista kannat ja uloimmat lehdet. Puolita kaalit ja viipaloi ne suikaleiksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani. Rouhi mantelit.
Lorauta pannulle öljyä ja paista ruusukaalisilppua keskilämmöllä noin viiden minuutin ajan. Laske sitten lämpöä, lisää kaurakerma, sitruunan mehu ja -kuori sekä juustoraaste. Lisää tarvittaessa suolaa + pippuria. Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää veteen suola ja sydänpasta. Sammuta levy pari minuuttia ennen kuin pasta on valmista. Ota talteen noin puoli desilitraa pastan keitinvettä ja lisää se ruusukaalipaistokseen. Valuta pasta ja kaada se pannulle. Sekoita.
Viimeistele pasta parmesaaniraasteella ja mantelirouheella. Nauti!
Kommentteja ja keskustelua