• Jauhelihakastike ja spagetti ovat taatusti jokaisen lapsen ja aikuisenkin mieleen! 
  • Vaihtelua ja vähän makuvivahdetta perinteiseen ruskeaan kastikkeeseen tuo tomaattipyre. 
  • Näin syksyllä voit korvata perinteisen naudan jauhelihan vaikka hirven tai peuran jauhelihalla, kuten itse teen.

Ainekset annosta

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä/voita
400-500
g
jauhelihaa (nautaa, hirveä, peuraa, vasikkaa tms.)
5-6
dl
vettä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
worchester-kastiketta
1
lihaliemi- tai fondikuutio
paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria tai chilijauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:

Ohje

  1. Silppua sipulit ja kuullota ne rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista se. Ripottele vehnäjauhot ruskistuneen jauhelihaseoksen päälle ja pyörittele vielä hetki, siten jauhot vähän "kypsyvät".
  2. Kaada sekaan vesi ja sekoita. Lisää pyree ja worchester-kastike sekä liemikuutio ja mausteet. Älä tässä vaiheessa lisää vielä suolaa. Anna kastikkeen kiehahtaa ja vähennä lämpöä.
  3. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen vähintään 20 minuuttia, mutta jos aikaa on, vaikka 1,5 tuntia. Tarkista maku. Jos menee liian sakeaksi, lisää loraus vettä.
  4. Keitä Täysjyvä Raketti Spagetit väljässä vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Nauti kastikkeen kera!

VINKKI! Kokeile myös herkkusienillä höystettyä jauhelihakastiketta!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.