Jauhelihakastike pelastaa arjen. Tästä ohjeesta syntyy herkullinen kastike, joka sopii tarjottavaksi erinomaisesti erilaisten pastojen kera. Kokeile vaikka Raketti Spagettia lapsille tarjottavalle aterialle tai Sportti Täysjyväspagettia urheilijoille.

Jauheliha kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kastikkeen hauduttaminen noin reilun puolen tunnin ajan kannattaa, sillä hauduttaminen tuo makuun syvyyttä.

Jos annos on liian iso syötäväksi kerralla, kannattaa loput pakastaa. Näin on toinen arki-ilta pelastettu, kun ruoan valmistukseen riittääkin pakastetun kastikkeen lämmittäminen ja pastan keittäminen!

Ainekset 4-5:lle annosta

Kastike:
500
g
jauhelihaa
2
sipulia tai 200 g pakastesipulikuutioita
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
1
tlk
valutettuja herkkusieniä
4
murskattua valkosipulikynttä
loraus soijakastiketta
ripaus sokeria
(suolaa, pippuria)
ripaus pizzamaustetta tai basilikaa
1
dl
ruokakermaa
Lisäksi:

Ohje

  1. Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli pannulla. Lisää muut aineet pannulle. 
  2. Kiehauta kastike ja anna sen hautua n. 35-45 minuuttia, jotta kastike saa täyteläisen maun. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa hieman vettä. kypsään kastikkeeseen lopuksi kerma.
  3. Tarjoile juuri keitetyn Myllyn Parhaan pastan kanssa.

VINKKI! Sienet voi halutessa jättää kastikkeesta pois.

Resepti:
Mervi Kallio, Nurmo, Paras pastaohje -kilpailun satoa.

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.