Ainekset 4 annosta annosta

400-500
g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
1-2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
½-1
keltainen tai vihreä paprika
½-1
punainen paprika
2
rkl
rusinoita
1-2
rkl
(valkoista) balsamietikkaa
n. 2
dl
viiniä tai lihalientä
1
tlk
tomaattimurskaa
2
laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria myllystä
n.8
kpl
paprikatäytteistä vihreää oliivia

Ohje

  1. Paahda jauheliha muruina paistokasarissa. Silppua sipuli, kuutioi porkkanat pieneksi tai raasta ne karkeaksi ja suikaloi paprikat ja puolita suikaleet. Kaada jauheliha odottamaan lautaselle.
  2. Lisää paistokasariin öljy ja kasvikset (ei vielä paprikoita) ja kuullota niitä hetken aikaa. Lisää paahdettu jauheliha, rusinat, balsamietikka, viini tai lihaliemi (kuutiosta tai fondista), tomaattimurska sekä laakerinlehdet. Anna porista hiljalleen kannen alla kymmenisen minuuttia.
  3. Lisää vasta sen jälkeen paprikasuikaleet ja kypsennä vielä viitisen minuuttia, niin paprikat pehmenevät. Tarkista maku, lisää mustapippuri, viipaloidut oliivit ja tarvittaessa suolaa. Anna hautua vielä hetken aikaa.
  4. Tarjoa riisin, pastan tai keitettyjen perunoiden kera. Keitä riisi tai riisiohra pakkauksen ohjeen mukaan.

VINKKI! Kokeile myös herkkusienillä höystettyä jauhelihakastiketta

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.