Kotona tehty pizza tömähtää vatsan pohjalle maukkaammin kuin yksikään kaupasta ostettu. Itse leipoen saat nimittäin nautiskella juuri sellaista pizzaa kuin itse haluat. Someleipurimme 2024 Iida Huhtaluhta eli @spicegirls_baking lähti tällä kertaa makumatkalle Lappiin ja suunnitteli meille täydellisen rukiisen pizzan porolla ja puolukalla. 

"Puolukka antaa lihaisalle pizzalle sopivasti kirpeyttä ja raikkautta. Minusta täydellisen pizzan salaisuus on ehdottomasti hyvä pohja. Itse tykkään ohuesta ja rapeasta – pizzapohjan tekemisessä maltti on valttia." 

Maistuisiko sinullekin täyttävä makumatka Lappiin? Ota rukiinen poropizza testiin ja ihastut taatusti.

Ainekset 4 annosta

Se paras ruispizzataikina
50
g
hiivaa
4
dl
haaleaa vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
Täytteet
150
g
pizzakastiketta
300
g
mozzarellajuustoraastetta
200
g
kylmäsavuporoviipaleita
100
g
kirsikkatomaatteja
1
dl
(pakastettuja) puolukoita
Paistetun pizzan päälle
valkosipulikastiketta ja basilikaa

Ohje

Rukiinen pizzataikina 

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. 
  2. Lisää loput aineet ja vaivaa huolellisesti, kunnes taikinapallo on kiinteä. 
  3. Kohota taikinaa noin 1 tunnin verran huoneenlämmössä. 
  4. Laita uuni lämpenemään 275 °C asteeseen. 
  5. Jaa taikina 4 osaan. Pyöritä pizzapohjista käsin soikion mallisia ja sopivan ohuita pohjia. Voit myös käyttää apuna kaulinta. 

Pizzan täyttö ja paisto 

  1. Levitä pohjien päälle pizzakastike. Lisää juustoraaste, kylmäsavuporoviipaleet ja kirsikkatomaatit. 
  2. Paista pizzoja 275 °C asteessa noin 15–20 minuuttia uunista ja pizzapohjan paksuudesta riippuen. 
  3. Lisää valmiin pizzan päälle kohmeiset puolukat, valkosipulikastiketta ja tuoretta basilikaa.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Iida Huhtaluhta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.