Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunti).
Vaahdota sokeri ja rasva, lisää munat vatkaten yksitellen joukkoon. Lisää karkeat vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Levitä puolet taikinasta voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle.
Levitä taikinan päälle omenalohkot ja rommirusinat ja loput taikinat täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 min.
Pohjaan pannaa 2 dl sokeria! Omaan taikinaani riittää 2 rkl, jos tulee vieraita, kotioloon maustan kardemummalla tai vaikka pirtsakalla muulla (esim. rose-pippuri).
Kaikissa kaupan resepteissä on sama vika: sokeria, sokeria, sokeria. Liika makea tappaa maut, veitsenkärjellinen yhdistää ja korostaa.
Teen kaikki muropohjaiset taikinat siten, että laitan kaikki aineet kulhoon ja annan vatkaimen vatkata viisi minuuttia täysillä. Ja aina onnistuu, niin tämäkin taikina. Kysy lisää jos haluat.