Omenapaistos on kätevä jälkiruoka ja herkku myös kahvipöytään.

Paistosta voi helposti muunnella käyttämällä eri hiutaleita, esim. KARU Pikakaura-Ruishiutaleita.

Tässä versiossa vaihtelua tuo omenoiden lisäksi rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia liotetut kirsikat (rusinat tai suikaloidut luumut).

Ainekset uunivuoallinen annosta

3-4
dl
kirsikoita, suikaloitua luumua tai rusinoita
½
dl
rommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai likööriesanssia + vettä)
6-7
kotimaista omenaa (hapokasta)
1
tl
kanelia
Päälle:
150
g
margariinia (tai voita)
dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Liota kirsikoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia.

  2. Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle.

  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet. Muista myös mahtava, perinteinen omenapaistos.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.